Razpis za pridobitev certifikata Idrija izbrano

11. apr. 2024 / 10:07
Vabljeni k prijavi.

Zavod za turizem Idrija - Geopark Idrija je objavil razpis za pridobitev certifikata odličnosti kolektivne blagovne znamke Idrija izbrano. 

Za pridobitev pravice do uporabe TKBZ IDRIJA IZBRANO se lahko prijavijo registrirane pravne ali fizične osebe za določeno pridelavo, proizvodnjo oz. izvajanje storitev, ki ponujajo pridelke, izdelke in storitve oz. turistične prireditve/dogodke in izpolnjujejo pogoje, objavljene v razpisu.

Na razpis se lahko prijavi:

• rokodelske izdelke ter izdelke unikatnega in industrijskega oblikovanja
• pridelke in prehranske izdelke
• jedi in pijače postrežene na gostinski način
• prireditve s kulinarično noto
• turistične programe in doživetja

V primeru ponudnikov izdelkov in storitev, ki ne izpolnjujejo pogoja registracije znotraj Geoparka Idrija, so pa registrirani v Sloveniji, lahko ti prijavijo svoje izdelke in storitve, če so ti izrazito vezani na dediščino Geoparka Idrija in Zavod za turizem Idrija kot lastnik znamke predlaga prijavo v postopek ocenjevanja, komisija pa oceni, da izpolnjujejo ostale pogoje Pravilnika o teritorialni kolektivni blagovni znamki Geopark Idrija – Idrija izbrano.


Razpis in razpisna dokumentacija >>


 

Več informacij in vso razpisno dokumentacijo dobite tudi na sedežu Zavoda za turizem Idrija, kjer je tudi možnost vpogleda v pravilnike in podpravilnike za posamezne kategorije produktov.

Za usmeritve pri razvoju produktov in pomoč pri izpolnjevanju razpisne dokumentacije se lahko obrnete na e-naslov:  ali na tel. št 05 37 34 071 (Urška).